26. 07. 2024
|
emovio.cz logo

Budoucnost parkování leží ve stínu pod panely

Fotovoltai
Zdroj: Pixabay

První miniaturní solární parkoviště a nabíjecí centrum pro elektromobily v jednom bylo představeno v anglickém městě Guildfordu, informoval server Smart Cities World.

Toto víceúčelové unikátní parkoviště nazvané Papilio3 je postavené kolem recyklovaného přepravního kontejneru a integruje tři technologie – solární fotovoltaickou výrobu elektřiny, bateriové systémy pro ukládání energie a nabíjecí místa pro elektromobily. Jedno takové parkoviště pak může podporovat až 12 rychlonabíjecích bodů pro elektromobily.

Kombinace tří zmíněných technologií nabízí řadu výhod, jako je možnost využívat energii ze sítě či solární energii. Především však nabíjecí systém se solární energií a baterií optimalizuje rychlost nabíjení a snižuje uhlíkovou náročnost spotřebovávané elektřiny.

Zařízení Papilio3 je vybaveno třemi modulárními stříškami, které podporuje 36 solárních panelů, a má kapacitu baterií až 250 kWh. Vyvinula jej společnost 3ti ve spolupráci s Cambridge Design Partners a bylo navrženo pro nasazení na pracovištích a veřejných místech, jako jsou nemocnice, hotely, místa setkávání, sportovní nebo nákupní centra, turistické atrakce a centra měst.

„Systém Papilio3 nabízí možnost dobití vašeho elektromobilu, zatímco pracujete, nakupujete nebo třeba cvičíte ve fitku,“ míní Tim Evans, zakladatel a generální ředitel společnosti 3ti.

Každá jednotka nabídne chráněné, osvětlené a bezpečné parkování a pohodlné, dostupné a spolehlivé nabíjení elektromobilů, které podporuje kombinaci 7, 11 a 22 kilowattů.

„Věříme, že solární a bateriové nabíjení se stane nejlepším řešením pro nabíjení elektromobilů, především v rámci měst. Elektromobily tak mohou dosáhnout úrovně nabití, která pokryje každodenní potřeby k jízdě, a to s co nejnižšími emisemi,“ dodává Evans.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Oblíbené články

Témata