29. 03. 2024
|
emovio.cz logo

V Anglii zkouší financovat zelené projekty crowfundingem

Pouliční osvětlení (Mukesh Naik, Unspash)
Pouliční osvětlení (Mukesh Naik, Unspash)

S finanční náročností zelených projektů si radní okresu Telford poradili tak, že zorganizovali crowdfundingový projekt. Lidé žijící v Telfordu budou moci investovat částky v přepočtu od 150 Kč a více do zelených projektů. Radní slibují, že se jim tato investice vrátí.

Radní Caroly Healy, členka kabinetu zodpovědná za aktivity související se změnou klimatu, to komentuje tak, že právě i díky nízkému limitu vkladu pro jednotlivé investory crowdfunding „každému dává možnost přispět ke změně“.

Za běžných okolností by si radní museli na tyto projekty půjčit peníze od vlády, což by údajně ve srovnání s crowdfundingem bylo dražší. Podle nich má crowdunding také další výhodou, tou je to, že se obyvatelé Telfordu takto získají možnost aktivně se zapojit do procesu, jehož výsledkem bude uhlíková neutralita tohoto okresu. Telfort chce tohoto cíle dosáhnout do roku 2030.

Peníze získané prostřednictvím crowdfundingu budou použity na zvýšení energetické efektivity zařízení pro lidi bez domova, budou také určeny na komunitní granty a financování elektromobility. Dalšími záměry, na které získané prostředky z crowdfundigu budou využity, je instalace solárních panelů, výměna starého veřejného osvětlení za moderní LED svítidla s nižší spotřebou, přístřešky pro kola či nabíječky pro elektromobily.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Oblíbené články

Témata