26. 03. 2024
|
emovio.cz logo

Německo a USA prohloubí „klimatickou spolupráci“

Agrofotovoltaická elektrána společnosti Next2sun
Agrofotovoltaická elektrána společnosti Next2sun

Spojené státy a Německou budou v budoucnu chtít prohloubit svou spolupráci v otázkách ochrany klimatu i přechodu na obnovitelné zdroje energie. Před několika dny to svými podpisem stvrdil německý ministr hospodářský Robert Habeck i zmocněnec amerického prezidenta pro řešení otázky klimatických změn John Kerry.

„USA i Německo ukázaly, že pokud se státy rozhodnou investovat do ochrany klimatu a spustit energetickou transformaci, tak z toho těží hospodářsky, sociálně i bezpečnostně,“ prohlásil John Kerry jakožto americký klimatický expert. Upozornil na to portál National Observer.

Německý ministr hospodářství Habeck také uvedl, že na celkové změny v oblasti čistých zdrojů energie už není mnoho času a jde o jeden prvořadých úkolů pro aktuální politickou generaci. Válka na Ukrajině je podle něj zároveň ukázkou toho, jaká rizika fosilní paliva mají.

Podle Johna Kerryho je pak také potřeba, aby Spojené státy i Německo ostatní země na světě v tomto ohledu podporovaly a chtějí celou transformaci urychlit.

Podepsaná úmluva hovoří o třech základních cílech. Země se mají co nejrychleji snažit o aplikaci potřebných opatření pro ochranu klimatu, soustředit se na nové a průkopové čisté technologie i podporovat třetí země k ekologické transformaci.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Oblíbené články

Témata